این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد
سومین کنگره بین‌المللی جندی شاپور
Third International Congress on Gundi-Shapur

:: کنگره اول


ضرورت بازشناسی دانشگاه باستانی جندی‌شاپور باستان و نقش تمدن ساز بشری این دانشگاه، دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول را بر آن داشت که در مردادماه 1393 از سوی ریاست این دانشگاه به کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران (شورای عالی انقلاب فرهنگی) و همزمان از طریق معاونت محترم فرهنگی وزارت علوم جناب آقای دکتر هاشمی این موضوع به اطلاع مقام محترم وزارت علوم وقت رسانده شد. 
در جلسه شورای معاونین وزارت علوم، رئیس دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول با بیان این‎که زمان تأسیس دانشگاه باستانی جندی‌شاپور سال 267 میلادی در تاریخ ثبت شده است و در واقع سابقه آموزش عالی در کشور به قدمت زمان تأسیس این دانشگاه یعنی حدود ۱۸۰۰ سال می‌باشد ضرورت بازشناسی این گنجینه تاریخی، علمی و تمدن ساز را تبیین نمود. متعاقب آن نهایتاً در جلسه یک صد و شصت و هفتم مورخ 29/6/93 کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین شورای معاونین وزارت علوم موضوع به تأیید و تصویب رسید. 
اولین جلسه شورای سیاست‌گزاری كنگره جندی‌شاپور در دفتر وزیر محترم وقت علوم، مشاور محترم مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل و رئیس كمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی و دیگر اعضاء حقیقی و حقوقی شورای سیاست گزاری اولین کنگره بین المللی جندی‌شاپور در تاریخ ۲۰ بهمن ماه ۱۳۹۳برگزار شد.
مقرر گردید سه کمیته علمی، میراث و اجرایی در این کنگره جهت تحقق اهداف کنگره گام بردارند.
- مقرر گردید جناب آقای دکتر محمدرضا عصاری به عنوان دبیر کنگره تعیین شوند.
 این کنگره در 12 محور با عناوین زیر اقدام به دریافت مقاله نمود:
1- تاریخ و باستان‌شناسی و اعتبارسنجی داده‌های تاریخی درباره جندی‌شاپور 2- شهرسازی و معماری 3- هنر و موسیقی 4- ابعاد زبان شناختی و تبادل زبانی و ترجمه 5- زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی 6- ساختار آموزشی و پژوهشی 7- مکاتب علمی (ریاضیات، حکمت، و …) 8-مکتب پزشکی جندی‌شاپور 9- سیاست و کشورداری از جندی‌شاپور تا بغداد (ایرانشهری و سهم جندی‌شاپور)10- صنعت، فناوری و کشاورزی در جندی‌شاپور (فنون رایج در جندی‌شاپور) 11- آثار و رهیافت‌های جندی‌شاپور در تمدن اسلامی و فرهنگ بشری 12- از جندی‌شاپور تا دانشگاه تهران.
دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول در سال 1395 اولین کنگره بین‌المللی جندی‌شاپور را با هدف "بازشناسی ابعاد تاریخی، علمی و فرهنگی نهاد علمی جندی شاپور باستان و بررسی، زمینه های فرهنگی و اجتماعی، پدیدآیی، تحول و پیامدهای این میراث ارزشمند جهانی"، با همکاری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار نمود.

دستاوردهای اولین کنگره جندی شاپور

1- علمی

 
2- بین المللی
با تلاش و همیاری کمیسیون ملی یونسکو در ایران ثبت دانشگاه جندی شاپور باستان به عنوان مبدأ آموزش عالی جهان در "سی و نهمین" مجمع عمومی یونسکو در پاریس در تاریخ 3 نوامبر 2017 طبق بند نوزده مصوبات این کنفرانس این دانشگاه به عنوان" اولین دانشگاه جهان به ثبت" رسید.  
 
3- پژوهشی
کسب مجوز ایجاد "مرکز پژوهشی جندی شاپور" در تاریخ 11/09/97 از وزرات علوم تحقیقات و فناوری.

 

پوستر همایش

پوستر اولین کنگره جندی شاپور (1395)


 

پوستر دومین کنگره جندی شاپور (1397)


 

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.4)